Nya badmintonbanor och spel i Godby ger en nystart för badminton på Åland

augusti 12, 2011

Pressmeddelande 12.08.2011

Nya badmintonbanor och spel i Godby ger en nystart för badminton på Åland

Efter många år av att ha spelat under allt annat än goda förhållanden ser nu framtiden ljusare ut för Badmintonklubben Smash och badmintonsporten på Åland.

– Under de senast åren har badminton gått miste om fyra av sju banor i Bollhalla och vi drabbades även av avbrott i verksamheten under bygget av hoppgropen säger tidigare ordförande Per-Erik ”Perre” Wikström som varit med ända sedan starten. Men, nu har de tre kvarvarande banorna fått ett nytt och fräscht underlag och spelarmiljön har också blivit betydligt fräschare än under senaste säsong, fortsätter han. Perre har under många år ansvarat för träningen av juniorer i Bollhalla och kommer även att göra det under inkommande säsong.

Jenna Gestranius kommer att ansvara för klubbens juniorsatsning vid Ålands Idrottscenter i Godby.

– Vi vill ge föreningen en ordentlig nystart och eftersom det bara finns tre banor i Bollhalla är Ålands Idrottscenter i Godby ett bra alternativ, säger Jenna.

Angående träningarna i Godby fortsätter Jenna;
– Jag tror att det finns många juniorer som kan vara intresserade av att delta i träningarna i Godby där det finns gott om banor och större möjlighet till singelspel. Många ungdomar har idag flera aktiviteter och det kan vara svårt att få puzzlet att passa ihop, men med tre dagar juniorträning i veckan finns det många träningstider att välja bland.

Klubbens nye ordförande Conny Sundström är entusiastisk inför den nya säsongen och seniorernas spel.
– Vi har nu utökat med speltider även i Godby och hoppas att vi på så sätt kan locka flera medlemmar till en sport som är så pass enkel att komma igång med. Vi har även satt våra avgifter på en sådan låg nivå att en spelare kan spela fyra timmar per vecka till en kostnad av tre euro per timme. Vill man prova på får man göra det gratis och klubben har racketar som vi kan låna ut.

– Sedan har vi även startat en hemsida på adressen www.badminton.ax och en Facebook sida. På så sätt hoppas vi kunna hålla en bättre kontakt med alla badmintonintresserade på Åland.

För mera information kontakta:

Conny Sundström, ordförande, tel: 045773799163
Per-Erik Wickström, juniorträningar Bollhalla, tel: 0400529242
Jenna Gestranius, juniorträningar Godby, tel: 0407578108

E-post: info@badminton.ax

Fotgrafier på Bollhallas bana#1
http://www.badminton.ax/wp-content/gallery/bollhalla-bana1-2011/bollhalla-1.jpg
http://www.badminton.ax/wp-content/gallery/bollhalla-bana1-2011/bollhalla-2.jpg
http://www.badminton.ax/wp-content/gallery/bollhalla-bana1-2011/bollhalla-3.jpg
http://www.badminton.ax/wp-content/gallery/bollhalla-bana1-2011/bollhalla-4.jpg

Previous post:

Next post: